Клетва в ОбС и повече пари за местни управници

25/03/2024 09:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Спечелил на извънредни избори кмет полага тържествена клетва днес. Николай Манолчев успя на 10 март с гласовете на жителите в село Струмешница. Церемонията е е по време на заседание в ОбС - Петрич. Веднага след това той и останалите кметове в региона ще бъдат сюрпризирани с нови заплати. Увеличението на месечните възнаграждения предлага петричкият градоначалник Димитър Бръчков.

Самият Бръчков ще получава 4600 лева, но без доваките за клас и прослужено време. Повече пари има за заместниците на Бръчков, които отскоро са четирима, а също и за селските кметове.

Управник на село с над 2501 жители ще получава 1860 лева. Тези, които управляват 2500 жители, ще слагат в джобовете си 1760 лева. Най-ниска ще е заплатата на кмет в село, в което има до 300 жители - 1170 лева. Новите заплати са със задна дата - от 1 януари.

Новите възнаграждения се определят съгласно действащата нормативна уредба и средствата за работни заплати на персонала, утвърдени в общинския бюджет за настоящата година, мотивира се Димитър Бръчков. Съветниците в южния град трябва да дебатират и решават над 50 предложения на кметския екип в Петрич. Повечето от тях са за търгуване на земи и недвижими имоти, а също и за издаване на строителни разрешение. Има точка и за опростяване на дългове с даевност. Предстои също актуализиране на паричните средства за издръжка на спортните клубове. Ще се отпуснат пари за двойки с репродуктивни проблеми. Ще се подпомогнат финансово и петричани, изпаднали в беда.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook