Кмет и съветници поискаха оставката на министър Шишков

19/05/2023 16:25 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общински съветници и кметски екип поискаха оставките на министър Иван Шишков и ръководителя на КЕВР Иван Иванов. Причината е драстичното завишаване цената на водата. От трибуната на ОбС - Дупница градоначалникът Методи Чимев призова всички да се включат първоначално в предупредителен протест, а ако не ги чуят, в последващи граждански неподчинения.

33 съветници заявиха в своя декларация, че целта на "тъмните сили" е довеждане на ВиК – Дупница до фалит в полза на монополиста "Кюстендилска вода".

Всичко това се случва без гаранции за подобряване на качеството на услугата, без гаранции за реални и адекватни инвестиции, но с увеличение на цената от 162 процента", сочат местните управници.

"Призоваваме всички дупничани да подкрепят протеста! Нека обединени да защитим нашите интереси и да спрем самозабравилите се държавни чиновници!
„Време е за ново редовно правителство и нов министър на МРРБ. Няма да допуснем Дупница да е „златната кокошка“ за Кюстендил, няма да допуснем 3.65 лв. за кубик вода, имаме най- ниската цена в България. Интересите са доста груби! Няма да допуснем държавата и ВиК секторът да изтекат в канала", обяви кметът Чимев.

Исканията са": МРРБ да одобри излизане на община Дупница от Асоциация по ВиК – Кюстендил, а КЕВР да разгледа и одобри бизнес – плана на ВиК – Дупница. "Ако тези искания не бъдат одобрени, ще пристъпим към предупредителен протест, който ще се състои на 26 май от 13.00 до 14.00 часа на главен път Е-79, в района на Дупнишките барикади.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. hahhahahahhahahaha -
    Убиеца Наумов или наркомна Милев къде зет му криси е наркодилър ли искат оставката.Земете се скрийте некъде гербаджийска утайка умрела

Социално

новини благоевград facebook