Кмет иска поскъпване на билетите за баня

27/12/2022 10:56 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кмет не успя да прокара свое решение за вдигане на таксите в минерална баня. Според него цената е ниска и не покрива разноските за поддръжка.

Общинските съветници в Банско не позволиха скок в цената на билетчето. Градоначалникът на Добринище Петър Галчев настоява услугите да се завишат с около 50 процента. Към момента ползването на басейна в градската баня е 2 лева. Пенсионерите и учениците се таксуват по 1 лев. Ваната струва 10 лева.

Съветници обаче въведоха платено ползване на стадиона в Добринище за спортни клубове и граждани. Следващата година за час и половина ще се заплаща 150 лева. Футболна среща от 90 минути ще струва 300 лева.

Читалището в Добринище също става платено. Ползването за час става 50 лева, но яко се отоплява, цената е от 90 до 120 лева.

Добринище ще се застроява допълнително, решиха съветниците в Банско. 160 декара земи и гори, които до момента за зони за спорт, стават урбанизирана територия. Това позволява строителство на хотели и търговски обекти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Гт.. -
    А тва че кмета на Добринище който е горд собственик на македонска кръчма. Краде вода от банята без да плаща и стотинка и не само той и другите големци на Добринище. И кой че плаща по 3 лева билет и да се къпе с Студена вода.

Социално

новини благоевград facebook