Кмет награди олимпийски шампионки

10/08/2022 15:26 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Удостоиха с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс,  Ерика Зафирова и Камелия Дунавска.

На церемония ги награди кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той благодари на момичетата за постиженията и за аплодисментите на милионите хора от цял свят, възхитени от представянето им на Олимпийските игри.

"Разбира се, тази светлина, на тези слънца, е божествена светлина и не е случайно, че срещата ни е точно когато се готвим да почетен празника на Божията майка и Пресветата Дева на 15ти август. Защото тя е приела на земята тази светлина, за да я даде на Вас и разбира се от осиявате с нея този свят и да го промените. Така че те влязоха да променят спорта, но промениха света. Доказателство за огромната им решителност и как с няколко стъпки можеш да поведеш хиляди деца след теб, поколения, които да копнеят да тръгнат по твоя път и по твоята светла пътека.Как милиони хора по целия свят могат да си дадат сметка, че преодолявайки собственото си его с решителност, финес, елегантност и необятна любов ти можеш да въплътиш всичко това в един танц на красотата и да покориш този връх- завинаги", коментира кюстендилският градоначалник.

Кюстендил като специална частичка от това огромно, гимнастическо, изпълнено с любов сърце е щастлив да Ви приветства днес и за в бъдеще да знаете, че е ваш дом. Да бъдете вечни единствени и неповторими на върха", пожела Паунов.

 

Председателят на ОбС-Кюстендил връчи на всяка една от наградените детска рисунка от международния конкурс „Пролет върху листа“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook