Кмет настоява за скенер в клиничната пътека на Ковид

21/10/2021 17:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ренгенът не е ефикасен при изследване за Ковид, тъй като не засича началната фаза. Безплатно изследване със скенер да се включи от здравните власти в клиничната пътека за Ковид, настоява градоначалникът Петър Паунов.

"Призовавам здравните власти да включат и изследване със скенер при заболели от коронавирус. Всъщност голямата смъртност идва от това, че пътеките покриват изследване с рентген, но той не хваща в начален етап на пневмонията. Затова трябва да се коригират пътеките, да бъдат добавени средства и да се поеме изследване със скенер. Така медиците ще могат навреме да установят когато има проблем", коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"Отново ви призовавам, моля ви спазвайте мерките, за да има отново хубави слънчеви дни за всички ни. При най-малки симптоми трябва незабавно да се търси лекарска подкрепа и ситуацията да не се подценява", апелира градоначалникът.

Междувременно стана ясно, че се изготвят списъци в болниците в Кюстендил и Дупница. Броят се неваксинираните лекари и медицински кадри. Ще се пресметне и колко от медиците и санитарите предстои да се имунизират.

Днес, отишлите на работа в лечебните заведения, са направили бързи тестове и не е имало напрежение сред тях, посочиха от болницата в Дупница. След подадена заявка до РЗИ, е увеличен броят на ковид леглата в общинската болница. Те вече са 55. Пациентите са 32-ма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook