Кмет подсигури 7 милиона лева за Дом на културата

28/07/2021 14:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С 6 998 932 лева обновяват сградата на Културен дом. Парите са по европейски проект. Предстои конкурс за изпълнител на строителните дейности.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чрез който ще бъде обновена сградата.

4 813 260 лева са безвъзмездна финансова помощ, а 2 185 672 лева, са осигурени от общината чрез финансов инструмент. Общата продължителност на проекта е 29 месеца.

Проектът включва изпълнение на строително-ремонтни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане за цялостно обновяване и модернизация на Дом на културата в Гоце Делчев. В рамките на проекта ще се извърши цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата, включително и прилежащото дворно пространство, въвеждане на енергоспестяващи мерки, осигуряване на достъпна архитектурна среда до помещенията и залите в сградата.

Предстои изцяло модернизиране на системи за озвучаване, осветление, сцена, бновяване на интериора в основна зала, малка зала и всички останали помещения на сградата.

След обновяването на Градския парк, болницата, училища и детски градини, улици в града и селата, това е поредния голям инфраструктурен проект разработен и спечелен от община Гоце Делчев, който ще бъде реализиран и ще осигури много добри възможности за провеждане на културни и обществени прояви в залите на Дома на културата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook