Кмет праща чиновниците да садят боб и картофи за детски градини и училища

20/01/2024 14:13 2 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Градоначалникът Първан Дангов лансира идеята за общинска зеленчукова градина от типа на ТКЗС. Има намерение да изпрати служителите в общинската администрация да работят и на полето. Червеният управник на Дупница смята да да се засадят различни видове земеделски култури – боб, картофи, чушки и други на терен в село Крайници.

"Грижа за тях ще полагат предимно служители на администрацията. Ще помагат и назначените по програмите за трудова заетост, които ще бъдат изпращани по няколко часа на полето“, съобщи той пред дупнишката телевизия "Запад". Очакваните добиви ще бъдат за нуждите на училищата, детските градини и патронажа. Служители от Общината са разкрили пред свои близки в града, че с встъпването си в длъжност Дангов ги е накарал да подпишат молби за напускане, но без да отбелязват дата. Документите са прибрани и градоначалникът ще може да прецени дали да ги входира според оценката за работата на служителите, които са били част от администрацията и на предшественика му Методи Чимев. Последната новина от общината пък гласи, че кметът е наредил всички духалки от кабинетите да бъдат събрани. Това е мярка за сигурност и предпазване от евентуални инциденти и пожари. Критиците на Дангов в Дупница използват информацията и обявяват, че целта му е да пести от ток.

Напиши коментар

Коментари

  1. Бойко -
    Търся уволнена служителка от община Дупница за гледачка на свине Предлягам добро заплащане Тел 08673211
  2. Таня Христова -
    Поздравления,Дангов,отдавна трябваше да се махнат духалките и50 процента от служителите,половината от тях са само на заплати.Продължи и с училищата и там има какво да се икономисва...

Социално

новини благоевград facebook