Кмет призова да не се плащат сметки за вода

25/05/2023 16:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кмет излезе с позиция да не се плащат от днес сметки за вода. Изтъкна постоянните лишения на абонатите или пък предоставянето на такава, която е негодна за пиене.

Управникът Юри Ковачев призова хората в дупнишкото село Мурсалево да прекратят плащанията към "Кюстендилска вода". Жителите са недоволни от слечващото се в района. Ковачев е втори кмет в Дупнишко, който се опълчи срещу монополистите в Кюстендил.

Както подробно информирахме, градоначалникът на Дупница Методи Чимев и председателят на ОбС в града Костадин Костадинов също скочиха срещу наричаните от тях "тъмни сили". Призоваха дупничани масово да излязат на протест на главен път Е-79 на 26 май. Сборният пункт е край мемориала на Дупнишките барикади. Заканват се да блокират пътя от 13.00 до 14.00 часа.

Исканията са: МРРБ да одобри излизане на община Дупница от Асоциация по ВиК – Кюстендил, а КЕВР да разгледа и одобри бизнес – плана на ВиК – Дупница. "Призоваваме всички да подкрепят протеста! Нека обединени да защитим нашите интереси и да спрем самозабравилите се държавни чиновници!
„Време е за ново редовно правителство и нов министър на МРРБ. Няма да допуснем Дупница да е „златната кокошка“ за Кюстендил, няма да допуснем 3.65 лв. за кубик вода, имаме най- ниската цена в България. Интересите са доста груби! Няма да допуснем държавата и ВиК секторът да изтекат в канала", обяви преди дни кметът Чимев. 33 съветници в Дупница също заявиха в своя декларация, че целта на "тъмните сили" е довеждане на ВиК – Дупница до фалит в полза на монополиста "Кюстендилска вода".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook