Кмет решава проблем с паркирането чрез вдигане на таксите

08/05/2024 15:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кмет настоява пред Общински съвет увеличение на таксата за платено паркиране.

Към момента се анализират данните за постъпленията в "синя зона". Градоначалникът Първан Дангов все още не е решил колко ще плащат в централната градска част на Дупница.

Дангов коментира публично, че отдавна има проблем с намирането на паркоместа в Дупница е голям и много от местните жители и гостите на града срещат трудности. „Има недобросъвестни хора, които искат колите им по цял ден да стоят на платените паркинги, и то срещу един лев. Това го няма никъде, в нито един град на България. В София например има почасово паркиране. Там имаш право да паркираш до 3 часа на „синя зона“, като там със сигурност не е 1 лев, а два лева на час. Докато тук си оставят автомобилите за целия ден срещу левче и пречат на движението, на таксиметровите автомобили, както и на пешеходците, да не говорим за майките с деца. Дори някои имат и претенции – искат и колата да им стои на сянка, под дърво. Други граждани пък искат услуга „гледка към колата“ – да си седнат на центъра да пият кафе и през цялото време да си гледат автомобила. Това трябва да бъде прекратено и в скоро ще време ще се случи", категоричен е Първан Дангов.

Той даде пример и с порочните практики на общински служители, които оставяха автомобилите си за цялата седмица на платения паркинг при бившия Учителски институт срещу 1 лев. „Това бе преустановено още около Нова година. Сега служителите в общинската администрация паркират там наравно с всички останали граждани, като сумата за целия ден е в размер на 8 лева и си я плащат. Това вече е записано в наредбите", възмущава се дупнишкият кмет пред медиите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook