Кмет сам се уличи в конфликт на интереси

20/03/2024 08:32 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Заради неработеща над 14 години фирма и пропуски на адвокат по заличаването й, прекратиха предсрочно мандата на кмет от ГЕРБ.

Самият Кирил Калинков е пуснал заявление в Общинската избирателна комисия в Кочериново. Калинков, който управлява успешно село Пороминово, е информирал е предварително и градоначалника Станислав Горов.

Заявлението му е от 7 март. Прекратени са пълномощията му на 14 марк с решение на ОИК-Кочериново, подписано от председателката Атанаска Богоева.

"С цел избягване на бъдещи недоразумения, както и разпространението на невярна информация от трети лица, прилагам документите удостоверяващи прекратяването на пълномощията ми като кмет на Пороминово. Уточнявам, че предсрочното прекратяване на мандата ми, направено по мое искане, по никакъв начин не пречи да се кандидатирам отново. При направената от мен справка в Агенцията по вписванията установих, че регистрираната на мое име фирма ЕТ „Кирил Калинков-2009“, с която не работя от 14 години, все още не е заличена в Търговския регистър. В този смисъл за мен са налице пречки да заемам поста кмет на с. Пороминово", коментира Калинков и във фейсбук.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook