Кмет се опълчи на министър в оставка

29/07/2022 14:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Градоначалник обяви публичко, че министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов лъже безсрамно.

Иска извинение до началото на следващата седмица по казус с боклука. Кметът на Кюстендил Петър Паунов показа документи, че държавата носи абсолютна вина за затвореното дело за отпадъци в село Радловци.

Поводът за реакцията на Паунов е изразено становище от Сандов за проблемите с отпадъците в Кюстендил.

Градоначалникът представи онлайн документи, доказващи кореспонденцията му с управниците на няколко общини в България, за транспорта на боклука, където нагледно се вижда отговара им - отказват категорично да го приемат.

"Мълчах за да пазя честта ви. Министерството трябва да има чест! Да бъдеш неинформиран след повече от 6 месеца, управлявайки едно ведомство е нелепо! А да излъжеш е срамно", катоегоричен е Паунов.

"Сандов заяви, че държавата не носи отговорност за управлението на отпадъците и припомни, че през 1999 година е приета и започва национална стратегия за изграждане на Регионални депа за управление на отпадъците. Първите шест от тях са изградени по ИСПА, останалите са финансирани със срества от Евпорпейска програма и национално финансиране, без нито една стотинка на община, коментира Паунов. Той припомни още, че през 1999 година, община Кюстендил е изпратена в Регионално депо "Кочериново", коментира кюстендилският кмет.

То припомни, че неотдавна министърът е обещал да уреди извозването на боклука на Кюстендил за Благоевград или в Перник. След това пък се оправдал, че депата там не функционират и че там не може да се депонира отпадъка на Кюстендил.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook