Кмет се стресна от ужасяващи сметки за ток

25/01/2022 16:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Сметките за ток на Общината са ужасяващи, обяви кметът Петър Паунов.

Фактурата на електроенергия през декември е колкото за цялата 2019 година - 142 000 лева. 130 000 лева са платени от хазната в Кюстендил за цялата 2019 година.

“Ще видим какви компенсации ще има, като дойдат януарските сметки. Ако подкрепата от държавата е недостатъчна, ще се наложи да преминем към рязко ограничаване на потреблението. Защото няма да може да се разплащаме. 110 лава беше компенсацията за мегаватчас, но от 100 лева, като получите фактура на 700 лева за мегаватчас, компенсацията е смешна, защото остават 600 лева. Това, което преживяваме, наистина е абсурдно", притеснен е кметът Паунов.

Въпреки непосилните сметки за ток в общината няма да се спира или да се ограничава по нов часови график уличното осветление. Градът е осеян с камери за видеонаблюдение, които, ако улиците са тъмни, стават неефективни, коментира градоначалникът.

Паунов разчита общините да получат компенсация за високата цена на тока и да ги получат навреме. Ако това не се случи, ще се търсят други финансови възможности, заяви Паунов пред кмета.бг.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook