Кмет се зарече да реши водна криза

13/08/2024 15:01 0 Коментирай

Градоначалник излезе с публично извяление за тежка водна криза. Зарече се да разреши проблема на всяка цена.

Първан Дангов заяви, че застава твърдо зад справедливите протести на жителите в село Самораново, а също така да се справи с цялостното състояние на ВиК мрежата на територията на Дупница.

"Проблемите са породени от десетилетия пълно неглижиране на темата и почти пълна липса на адекватни и с поглед в бъдещето мерки. През всичките години мерки не са били предприемани, което още повече е задълбочавало нещата и ги е довело до степен на крайна неотложност", подчерта Дангов. Пр5ипомни на избирателите си, че преди да встъпи в длъжност, е ивало 7 писма от МРРБ с предписания относно необходимите мерки, които е трябвало да се вземат от предишното кметско ръководство, начело с Методи Чимев от ГЕРБ.

"Осигурени са средства от бюджета на общината за проектиране на нов водопровод в село Самораново. Има обществена поръчка за избор на изпълнител. Изготвен е работен проект, който е внесен в Министерството на финансите. Заложено е изготвянето на проект за ремонт на водохващане "Ядъка". В бюджета за 2024 година е включено и финансиране на проект за реконструкция на ВиК мрежата на село Яхиново. Възложено е и обследване на вътрешната водопроводна мрежа и довеждащия водопровод, заедно с напорните резервоари, с цел да се установи къде са загубите на вода, които водят до силно намален дебит към крайните потребители", заяви кметът на Дупница Първан Дангов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook