Кмет си намали заплатата

06/02/2020 10:09 0 Коментирай

Кмет си оряза заплатата. Отказа да получава и 15 000 лева представителни от общинската хазна.

Феим Иса - управникът на Гърмен от ДПС, взима 400 лева месечно по-малко.

Смята, че не е справедливо да получава възнаграждение от 2400 лева, колкото е била заплатата на предшественичката Минка Капитанова.

По този начин ще спести около 5000 лева годишно на Общината. Феим Иса е категоричен, че няма да харчи общински пари за кафета, букети, вода и други представителни нужди.

"Когато в кметството дойдат гости, ще ги почерпя с кафе с моите пари. Когато се налага да поканя някой гост на работен обяд, също ще платя от джоба си. Не е проблем да купя и кутия бонбони. Спестените 15 000 лева ще бъдат похарчени целесъобразно според нуждите на общината. Тези пари няма да ме направят по-представителен", коментира пред кмета.бг Феим Иса. Той подчерта, че е поел ангажимент да е социален управник и се надява в Гърмен да оценят политиката му.

"Като кмет на село Рибново преди идвах на сесиите на общинския съвет. Спомням си, че предишният кмет получаваше максималната позволена от закона заплата, а управниците на селата взимаха минимални възнаграждения. Още тогава бях убеден, че това не е редно и сега вече поправих тази несправедливост“, твърди Феим Иса.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook