Кмет вкара одитори в общинска болница

09/04/2024 08:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разпоредиха вътрешно разследване за финансови неуредици и провален умишлено конкурс за управител на общинска болница.

Проверката е разпоредил лично кметът на Дупница Първан Дангов. Внезапната финансова инспекция се извършншва от вчера. Поръчката е възложена на външен одитор, а не на финансови експерти от Общинската администрация. Градоначалникът е настоял пред проверяващите да бъдат разгледани щателно всички финансови операции, които са извършвани в лечебното заведение.

Според Дангов, конкурсът за избор на нов управител е бил нарочно провален. В четвъртък временният директор Стефан Николов и конкурентът му – стоматоложката Бойка Боянова, се провалиха още на първия етап, получавайки от комисията съответно оценки 3,50 и 4,00, при задължително изискване на резултат от минимум 4,50 за допускане до следващия кръг. Последва коментар на кмета, че скоро ще има интересни новини, свързани с МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

„Наредих този финансов одит, за да видим дали всичко в общинската болница е изрядно и как е била ръководена досега. Проверяващите ще разглеждат документите най-малко за една година назад и ще търсят нередности при разплащанията във всички насоки. Предполагам, че в рамките на около месец- месец и половина ще имаме резултати от проверката“, коментира Първан Дангов. Той добави, че към настоящия момент не се планират нови рокади в ръководството или пък промени в персонала на болницата. На въпрос дали очаква да бъдат открити порочни практики в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД, за каквито се заговори в последно време, и получавал ли е подобни сигнали, кметът каза: „Не, до мен лично не са достигали подобни сигнали. Не вярвам и да е имало подобни неща и някакви нерегламентирани финансови действия, но съм длъжен да наредя проверка и затова го направих. Ако има нещо нередно, одиторите ще ме информират, а аз ще го оглася пред обществеността“, обеща Дангов, цитиран от struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook