Кмет заселил над 500 македонци в село до Благоевград

24/09/2020 07:16 1 Коментирай

400 македонци са регистрирани тайно на адрес на двама възрастни мъже в благоевградското село Делвино. Машинацията разкри кметският наместник Любен Парашкански.

Общо около 550 са македонците, вписани в намиращото се на няколко километра от Благоевград село. Схемата е позната от години, прави се с цел изборен туризъм, коментира Парашкански.

Той и хората в Делвино смятат, че регистрацията е станала със съдействието на предишния кмет Валери Тодоров. Това е мнението на около 33-ма постоянни жители там. Те обаче не познават заселниците от западната ни съседка, тъй като нито веднъж не са стъпвали в Делвино.

Делвинци, на чиито адреси са чужденците, научили това преди дни на общоселско събрание. Информацията получили от благоевградски общински съветник, който направил справка в служба ГРАО-Благоевград.

Любен Парашкански коментира за Еновина, че той като управник, не бил поканен на събранието, тъй като било организирано от предшественика му Валери Тодоров, който настоява в селото да има извънредни избори, тъй като несправедливо село Делвино е лишено от правото да избира кмет, при положение, че надхвърля изискването да има над 350 жители.

Парашкански заяви, че очаква комисия от Общината и местния парламент в Благоевград да разреши казуса. Хората в Делвино са категорични, че не желаят избори. Написали са жалба до кмета на Благоевград срещу Валери Тодоров, който на събранието ги обиждал и заплашвал. Наложило се намеса на полицейски служители от Второ управление на МВР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Пешо -
    Тези, както ги наричате македонци, нямат право да гласуват на местните избори!

Социално

новини благоевград facebook