Кметовете на Кресна и Сапарева баня благодариха на Борисов

17/03/2021 10:39 0 Коментирай

Министерски съвет отпусна 1 405 715 лева на Кресна. Парите са за укрепване на дере и възстановяване на улица в село Долна Градешница. С част от тях ще се извърши възстановяване на подпорни стени на река Струма в района на Кресна, съобщиха от правителствения пресцентър.

"Винаги сме подпомагали малките населени места, както големите градове. Затова отпускаме средства за Долна Градешница, категоричен бе премиерът Борисов и акцентира, че микро- и малкият бизнес покрай трасето на магистрала Струма ще продължи да се развива, а правителството ще е изпълнило още един поет ангажимент за запазването на поминъка на хората в района", изтъкна премиерът Бойко Борисов.

"Сърдечно благодаря за оказаната ни помощ. Проектите, които финансирахте, са ни крайно нужни, защото това ще доведе до безопасността на нашите съграждани", доволен е кресненският кмет Николай Георгиев. Той добави, че финансовата помощта за дерета също е много важна, защото при проливни дъждове те се наводняват и се засягат къщите на хората.

За община Сапарева баня кабинетът днес осигури 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Кметът Калин Гелев изказа благодарност за бързата реакция на правителството, тъй като налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса.

"В края на февруари стана много голяма авария, овладели сме я, но трябват спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби. Надяваме се да поставим кран, защото водата блика постоянно", подчерта Гелев и не пропусна да благодари на Борисов.

Борисов пое ангажимент за реализирането на проект, който да подобри инфраструктурата в общината.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook