Кметски екип недоволен от благоевградска фирма

09/07/2024 16:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изразиха недоволство от строителна фирма, регистрирана в Благоевград. Обмислят преговори или прекратяване на дейността по поддръжка на уличната мрежа заради високите суми, които са извън границите на нормалното. Изявлението срещу "Благоустройствени строежи на Константин Обецанов направи заместник-кметът на Дупница Бойко Христов.

"Не сме удовлетворени от подписания договор за рехабилитация на пътната мрежа в община Дупница. Според нас сумите са по-високи и са извън границите на нормалното. Не ни устройва и ще имаме преговори дали ще продължим отношенията по действащия договор. Умуваме как да постъпим – дали ще прекратяваме, или ще работим по изчерпване на финансовия ресурс. Точно в този сезон не можем да си позволим обявяването на нова поръчка, която ще отнеме доста време“, коментира на пресконференция Бойко Христов.

Контрактът е бил подписан малко преди местните избори през миналия октомври. Договорът е със заложена максимална стойност от 1 320 000 лева за уличната мрежа, който е за три години. Посочената там средна часова ставка е в размер на 12 лева на час, като фирмата е посочила, че ще работи при 9 процента печалба. Бойко Христов разкри, че същата фирма има да получава и повече от 1 милион лева целеви средства от Общината, които са за направените ремонти на улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“.

Целта на кметския екип е да се справи със собствени сили и средства и с помощта на местни фирми, каза заместникът на градоначалника Първан Дангов пред медиите.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook