Кметът Байкушев с предписание от екоинспекцията в Благоевград

13/05/2024 10:05 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Регионалната инспекция по околната среда в Благоевград издаде предприсание на градоначалника Методи Байкушев. По постъпили сигнали на "зелен телефон", за нерегламентирани замърсявания в землищата на селата Рилци и Покровник, инспекторите са извършили проверки на място. Според доклада им не са установени сметища в района на двете села.

Замърсявания са установени единствено около съдовете за отпадъци, поставени в населените места. В село Рилци, на моста над дерето, около поставените три броя контейнери за смесени битови отпадъци и един брой за зелени биоразградими отпадъци, са констатирали наличие на строителни отпадъци, кашони, пластмасови опаковки и други боклуци.

Във връзка с установения проблем, на кмета на Община Благоевград са дадени предписания за предприемане на мерки за подобряване на системата за управление на отпадъците, в това число доставяне на допълнителни съдове, като броят им бъде съобразен с обслужваното население, с цел предотвратяване на бъдещи замърсявания, съобщиха от РИОСВ-Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook