Кметът Владимиров подари отлежало уиски на багерист

04/01/2020 17:17 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Отстраниха тежка авария, лишила от вода квартал "Църква".

Часове след протеста на хората, потекоха чешмите на над 10 000 домакинства в Перник.

От МРРБ информираха, че с помощта на екипи и от Благоевград, Пазарджик и други градове, се работи по справянето и с втората авария - в село Студена.

Ремонтните работи днес бяха инспектирани от министъра на икономиката Емил Караниколов и от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата Общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

По данни на регионалното министерство вече има резултати от усилията за добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване.

Междувременно кметът Владимиров награди багерист, почистил коритото на река Струма в центъра на перниклитото, заявяват още от министерството. Градоначалникът подари 12-годишно уиски на Ивайло Григоров.

Почистването на коритото на реката ще продължи и през тази година. Багеристът го изчистил само за седмица. Предишният кмет Церовска платила 180 000 лева за изчистване на дерето, но нямало никакъв ефект.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook