Коалицията на Радослав Тасков превзе Благоевград

30/10/2023 15:26 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Местната коалиция, водена от експредседателя на ОбС Радослав Тасков - "ВМРО-Български гласъ, е с най-мното избраници на вота. За тях за гласували 4146 благоевградчани или 12,74 процента от отишлите до урните. Тасков ще разполага с 6 или 7 съветници.

За първи в изборната история на Благоевград ДПС е втора политическа сила. Събрали са доверието на 2898 души - близо 9 процента. Вкарват в благоевградския парламент 4 избраници. Движението измести също и ГЕРБ на трето място. За хората на Борисов гласовете са 2846 - 8.91 процента. Очаква се местните парламентаристи да са четирима.

Движение „Гергьовден“, водено от Гергана Муртова, има 7.97 процента. При пренареждане на остатъците се надява да има четирима съветници.

"Продължаваме промяната – Демократична България" са с 2550 избиратели - трима съветници. ССД имат 7.27 процента от вота. Те също очакват трима съветници.

ПП „Свобода“ е с 6.03 процента и ще имат трима народни избраници. БСП, снощи бяха подведени от социолозите с над 19 процента, но реално за тях са гласували 3.45 на сто от избирателите в Благоевград. Социалистите имат две сигурни маста в новия Общински съвет.

СДС и Земеделците са с по 4 процента. Вероятно ще имат по три мандата. Разочарованието на гласувалите в областния център е огромно. Коментарите в социалните мрежи са, че "който е пазарувал, той е папкал".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook