Кой ще строи 5-звезден хотел край Благоевград?

28/06/2024 13:55 0 Коментирай

Благоевградските съветници за пореден път услужливо гласуваха предложение на градоначалника Методи Байкушев, касаещо курортната местност "Картала". Внесеното извънредно решение на заседанието днес, бе подкрепено в ОбС, без да е разглеждано в ресорни комисии, което възмути част от благоевградските парламентаристи. Все пак одобриха измения на Общия устройствен план на Благоевград за части от имоти, намиращи се в района. По време на дебати Байкушев все пак изплю камъчето - че частен инвеститор иска да строи петзвезден хотел с ски зоната над Благоевград. Не назова обаче кой е той.

"Целта да допуснем включването на тези територии в Общия устройствен план е, за да позволим процедурите да започнат да се движат нататък. Така или иначе, нищо не решаваме окончателно. Има много процедури, които да се извървят. Идеята е да не бавим една частна инвестиция, насочена към Благоевград. Имах среща с мажоритарния собственик на дружеството, крайният собственик, който ме увери, че има много сериозни намерения за разширяване на зоната, за изграждане на леглова база от висок клас. Компанията има опит, има супер луксозен хотел на друго място, не в Благоевград и то 5-звезден", обяви Байкушев.

Веселин Христов от БСП призова колегите си да не бързат и да се разгледа детайлно на следваща сесия. "Мога да ви уверя, че в последните 7 месеца съм провел безброй разговори с потенциални инвеститори, за които проблем номер едно е сдобиването с имот, върху който могат да строят заради много тежки процедури. В случая имаме инвеститор, който вярвам всички вие познавате – "Armaco“ една от големите компании в България, занимаваща се със специфична дейност и с големи възможности. Този инвеститор ясно е заявил намерението си за продължаване на инвестициите. Хората действат в тази посока“, коментира лаконично Байкушев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook