Командироват полицаи за зимния сезон в Банско

19/11/2020 18:26 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Новият полицейски шеф в Банско Кирил Стоянов и кметът Иван Кадев предприеха мерки за опазване на обществения ред в града и общината.

В разговора между кмета и началника на полицейското управление са коментирани възможностите за обезпечаване на туристическия сезон, културните и спортните прояви от гледна точка на сигурността.

Кметът Кадев, който е бивш полицейски началник, обсъди с Кирил Стоянов финансовото обезпечение на допълнителни сили на реда по време на предстоящия зимен туристически сезон, който започва след три седмици.

Присъствието на представители на полицейските служби от Гърция и Румъния в Банско стана традиционно през последните години и, по общо мнение, допринася както за повишаване сигурността на гостите, така и за имиджа на Банско като спокойна и безопасна туристическа дестинация.

"Предстоящите месеци ще натоварят силите на реда с допълнителни отговорности, заради туристическия сезон, предстоящите състезания за Световната купа по ски, Световното първенство по ски алпийски дисциплини за младежи и не на последно място – предизвикателствата на пандемията. Затова, от особена важност е доброто взаимодействие между местната власт и полицията", коментира кметът Иван Кадев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook