Коронавирусът погуби депутат

18/12/2020 09:21 0 Коментирай

Зам.-председателят на партия НФСБ и съпредседател на парламентарната група на Обединени патриоти е загубил битката с коронавируса.

Валентин Касабов е починал снощи в 22,30 часа в реанимация на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в София. В последните два дни бе направен отчаян опит той да бъде изведен от критичното състояние, в което бе след тежко боледуване от Covid-19, продължило повече от месец, съобщиха за Флагман от семейството на народния представител.

До кончината се е стигнало заради тежки усложнения по време на лечението му, предприето в бургаската УМБАЛ „Дева Мария“, където е бил поверен на реанимационния екип, ръководен от един от най-опитните ни специалисти в областта – републиканския консултант д-р Николай Игнатов. Заболяването е започнало внезапно на 17 ноември с характерните за появата на коронавируса симптоми – болки в гърлото, главоболие и отпадналост. Четири дни преди това Касабов е направил пълна кръвна картина, за да установи какво е здравословното му състояние предвид работата и срещите му с много хора. Резултатите са били в норма, нещо повече – имало е образувани току-що антитела срещу коронавирус, което е дало основание да смята, че е преболедувал на крака.

До 23 ноември Касабов се лекувал у дома с предписани от джипито му медикаменти. Едновременно с това той работеше и онлайн, участвайки в гласуването на части от държавния бюджет в този период.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook