Корозира водопровод от миналия век

30/05/2020 12:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Търсят пари за реконструкция на водопровод, изграден преди около 70 години.

Тръбите на досегашния са от 50-те години на миналия век. Те са напълно корозирали, непрекъснато има течове. Кметът на Кочериново Иван Минков е завил инвестиционно намерение пред РИОСВ Благоевград за аварийно- възстановителни работи.

Спасението за града е нов водопровод от 500 куб. м и авариен ремонт на резервоари в местността "Ридо" над Кочериново. От Общината съобщиха, че металните тръби от миналия век са напълно корозирали, има течове. спирателните кранове не работят.

Силно корозирали са захранващата, входящата и изпразнителните системи. Стълбите за обслужване и парапетите са корозирали и опасни, има паднала замазка в мокрите камери и се вижда армировката, което е предпоставка за нова корозия, има напуквания на междукамерната стена.
Готови сме с инвестиционен технически проект. В проекта е включени и изграждането на нов стоманено- бетонен вкопан резервоар за питейно противопожарно водоснабдяване на Кочериново.

Предвижда се да се извърши ремонт на мокрите камери, като се рехабилитират обрушените бетонни мазилки и защитят армировките от по-нататъшна корозия. Подмяната на тръбната мрежа в сухата камера и на двата резервоара е наложителна, а също така и всички салникови преминавания през стените. Ще бъдат ремонтирани или подменени стълбите за обслужване и обезопасителните парапети", обясниха от кабинета на кмета Иван Минков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook