Космически заплати в ОбС-Благоевград след 15-милионен кредит на Байкушев

12/06/2024 20:49 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подготвя финансова благодарност към съветниците, подкрепили решението му да изтегли близо 15 милиона кредит. Алчните за власт и пари в ОбС са непримирими и настояват заплатите им да са 3000 лева. Веднъж вече претендираха за близка до тази сума, при това в първите дни от конституирането им.

Подобни възнаграждения няма в Общински съвети в Пиринско и страната, с изключение в столицата. Дебатът за космическите заплати ще се състои на извънредна сесия следващата седмица.

В социалните мрежи в аванс коментират, че народните избраници изцяло работят срещу благоевградчани, като търсят само личен интерес. Укоряват ги, че не са свършили нищо в полза на избирателите. Питат резонно - как така бедната Община - Благоевград има излишни по 1 500 000 лева годишно за пълни джобове на съветниците.

На предстоящата сесия ще се гласува и за обновяване на ПИРО с нови виртуални проекти на екипа "Байкушев". Предлага подземен паркинг на площадчето между Окръжен и Адвинистративен съд, за което специалисти сочат, че не е удачно място заради дерето преминаващо под площадното пространство.

Преди дни на пресконференция Методи Байкушев подготви данъкоплатците и за вдигане на данъка на автомобилите. Има намерение да се стеснят основните булеварди и да се разширят площите за велосипедни алеи. Освен това ще има и зони за платено паркиране, като например - Червена. "Данъците ще се вдигат, за да има в града по-добри улици. Сега приличаме на Афганистан, а не на европейски град, каза пред медиите Байкушев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook