Ковид пиар на кмет и съветници в Благоевград

19/11/2020 14:36 6 Коментирай

Благоевградчани са изправени пред класически пиар с коронавируса и мерките, които трябва да се предприемат.

Кмет и съветници играят добри и лоши ченгета - едните искат пълно затваряне на Благоевград, очаквано градоначалникът Румен Томов каза "Не" и уличи местния парламент в популизъм, противопоставяне на обществото и съсипване на бизнеса.

Втори ден в града витае страх от покачващия се брой на заразените в града и селата. По този повод ОбС избра Ковид комисия, която в късния следобед вчера поиска карантина в срок от 3 седмици.

Румен Томов днес събра медиите и каза, че изявлението на съветниците е меко казано некоректно. Резонен е въпросът - защо вчера той не обори решението на съветниците, тъй като лично присъства на заседанието. Едва днес обяви пред медиите, че съветниците от мнозинството  не са специалисти, а мерките им са прибързани и необмислени.

Припомняме Комисията гласува за пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки. Иска се въвеждане на вечерен час за всички ученици до 20.00 часа.

Благоевградчани не знаят на кого да вярват вече. Страхът им води до злостни коментари по отношение на местната власт и на медиите. 

Общинарите, някои от които са лекари, настояват карантината да е поне 3 седмици. Затварянето да стане на 23 ноември, решиха в ОбС-Благоевград. Комисията изготви план за откринаве на триажен кабинет за целия град -колаборация между болниците.

От групата на ДПС се ангажираха да доставят апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.

Председател на комсията е местният парламентарист д-р Павлин Янкулски. В състава са Радослав Тасков, Христо Ковачки, Георги Корчев, Цветозар Балабанов, Кирил Илиев, Владимир Пандев, Мария Гошева, Мехмед Вакльов.

Общинският кризисен щаб, свикан от кмета Томов, ще заседава на 25 ноември. Тогава ще стане ясно дали ще затворят Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. О -
    Злата пиарката ли измисли това или Бисер Грозния
  2. Орка -
    Народа се чуди как да оцелее здравно и финансово а тия PR си правят за предстоящите избори. Начиии ако взема една тояга ......
  3. Жико -
    Томоооооооф ненужен и вреден за града си бе човек осъзнай го бе мама му стара
  4. Избирател -
    Адват избори и като не магат с друго с това се хвалят.
  5. Обс -
    Градът замря не от Ковида а от некомпетентното управление на Мунчо
  6. Иво -
    Този мухльо кмета няма ли най после да ни освободи от неприятното си присъствие

Социално

новини благоевград facebook