Ковид затвори Кюстендил и региона

11/10/2021 16:32 0 Коментирай

Въведоха частичен локдаун в Кюстендил и останалите населени места в областта. Новите мерки влизат в сила от полунощ. Продължават до 10 ноември, съобщиха от Кризисния щаб. 

Преустановяват се посещенията в дискотеки, фитнеси и спортни зали. Учениците преминават от утре ротационно на онлайн обучение. В калс ще са само тези от първи до четвърти клас.

Музеи и галерии затварят. Ресторантите и заведенията за хранене ще работят на 50 процента капацитет, но само до 22.00 часа.

Забранени са екскурзии, спортни събития на закрито. Ще се изисква и спазването на дистанция на пазари, тържища. Новите мерки ще трябва да бъдат одбрени от държавния здравен инспектор Ангел Кунчев, който ги е поискал.

Директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василев" - Кюстендил Александър Величков разясни ситуацията към момента в Кюстендилската болница и отбеляза, че през последните 7 дни вече се забелязва натиск в болниците, като броят на хората за прегледи се е увеличил рязко.

Той успокои, че болницата разполага с необходимия ресурс - има легла, персонал, лекарства. Апелира жителите на областта да се ваксинират.

Към момента в Кюстендил са имунизирани 85 процента от лекарите. 70 процента са ваксинирани медицинските сестри. Самият облничен шеф е с трета доза ваксина.

747 252 са имунизираните в област Кюстендил. 25 597 души са със завършен ваксинационен цикъл, 21 665 - с незавършен цикъл, а 69 вече са ваксинирани трети път.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook