Кресненецът Десподов очаква още по-успешна година

23/12/2023 10:49 0 Коментирай

Кирил Десподов е българинът с най-много голове през 2023 година. Той има 21 попадения, с 4 повече от следващия го Ивайло Чочев, който бе победител през миналата година.

11 от головете на Десподов за първенство са с екипа на Лудогорец, а четири са за ПАОК. Капитанът на националите направи много силна пролет с „орлите“ и наниза 9 попадения, в това число много важен хеттрик за обрата над Черно море с 3:2. Той не пропусна също така да накаже ЦСКА и ЦСКА 1948, като на практика осигури титлата на „орлите“. Десподов има три гола в евротурнирите, като първо с разградчани вкара на Олимпия, а за ПАОК се разписа срещу Абърдийн и ХИК Хелзинки. Впечатляващ е и броят асистенции на Десподов, който за календарната година е 17. Той направи хеттрик от голови подавания при успеха с 8:1 над Ботев Вр и с ПАОК срещу Кифисия. Въпреки слабото представяне на националите Кирил продължи силното си представяне за „лъвовете“ с три попадения – при 2:2 със Сърбия, 2:2 с Унгария и за 2:0 над Кипър.

„Изпращам една невероятна година, шампион на България, носител на Купата на България, трансфер в много силен отбор, и добър старт в новия отбор, жив и здрав съм всичко е чудесно за мен през тази година. Надявам се догодина да е още по-добра“, заяви Кирил Десподов за „Мач Телеграф“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook