Криминалисти не са доказали сигнали за купуване на гласове

07/06/2024 15:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

РИК - Благоевград получи ролките с хартията за машинното гласуване тази неделя. Те се забавиха с ден след пристигналите бюлетини и други изборни книжа, каза днес областният управител Георги Динев. Те вече са доставени под съответна охрана в общините на Благоевградска област за вота "две в едно".

304 000 са секциите зае Народно събрание в Пиринско. 272 500 са местата за гласуване за Европейски парламент.

443 са СИК-овете , в които ще се упражни вот едновременно с машини и с бюлетини. В 124 секции това ще се извърши само с хартиени.

Утвърдени са подвижните секции в региона. Седем от тях са в Благоевград. Две са в Разлог. Две има разкрити в Якоруда. Една е подвижната урна в Гоце Делчев. Също една е в Петрич. Подвижните в Сандански са две.

Губернаторът Георги Динев обяви, че към момента от Охранителна полиция-Благоевград са му докладвали две проверки в Симитли, по сигнали за купуване на гласове. След това криминалистите са установили, че нарушенията не са се доказали. Динев се надява, че изборите ще преминат без проблеми и призова хората да гласуват активно. Той самият ще упражни вот в родния си Петрич.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook