Кризата в "Пирин" гони футболисти, но им купиха автобус

30/06/2023 16:44 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Още трима футболисти напускат "Пирин" - Благоевград. Заради безпаричието в отбора са отказали да преподпишат договорите. За сметка на това пък "орлетата" имат вече два клубни автобуса.

Днес съветниците в Благоевград дадоха съгласие управителят Атанас Дафинов да погаси предсрочно задълженията по договор за лизинг за автобуса, взет по времето на бившия собственик Пол Белогур. Одобриха намерението на Дафинов да придобие собствеността върху лизинговата вещ: Автобус VDL FUTURA – на стойност 76 060 лева лева без ДДС. Освен това Общински съвет Благоевград даде съгласие за закупуване на дълготраен материален актив за нуждите на ОФК „Пирин" ЕООД - втори автобус.

Атанас Дафинов призна пред съветниците, че е похарчил 50 000 лева от хазната, отпуснати им за честване на 100-годишния юбилей на "Пирин". Раздал ги за заплати на многочисления треньорски щаб. Тържеството за вековния юбилей на пиринци все пак се състоя, благодарение на феновете в града и дарители от Югозапада. Футболният директор се отчете по настояване на съветика Калоян Ханджийски, който преди повече от месец попита къде са парите на благоевградчани. Дафинов посочи, че на следващия рожден ден ще закупят с лични средства нови екипи на футболистите, а също ще почерпи и ветераните в Благоевград. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Пол -
    Защо са ви автобуси бе чавета Да пътувате да петрич ли?!?!?!??

Социално

новини благоевград facebook