Кризисно положение в Радомир и селата

26/11/2023 16:01 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинският кризисен щаб заседава в Радомир. От първостепенна важност е възстановяване на електрозахранването по населените места. В постоянна комуникация съм с кметовете на населените места и всички аварийни екипи, които работят за отстраняване на проблемите. След близо 12 часа интензивен снеговалеж в Радомир и повече от 30 сантиметра снежна покривка с тежък мокър сняг, правим всичко необходимо, за да осигурим проходимостта в града и населените места, информираха от кабинета на кмета Кирил Стоев.

Автомибил, правляван от жена е бил заседнал в преспите. След подаден сигнал от пострадалата по телефона веднага е изпратен снегорин, който е извадил закъсалата кола от преспите в махала "Биджова". Пътувала е за село Червена могила. Жената е в добро състояние.

"Към този час аварийните екипи работят за отстраняване на проблемите с водоподаването и електроподаването. Продължава работа за почистване на снега, пътищата са проходими при зимни условия, отстраняват се паднали дървета. Призоваваме всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях. Снегопочистващите машини са обработили трасетата на основните улици, продължава работа в кварталите и махалите.

Възстановено е електроподаването на Долни Раковец, Дрен, Стефаново, Кондофрей, Чуковец, Гълъбник, Извор, Бобораци, Долна Диканя, Горна Диканя, Поцърненци, Николаево, Червена могила и Друган. Работи се по отстраняване на авариите в останалите населени места и поетапното им пускане.

По информация на ВиК, към този час все още няма вода в Пчелински квартал, кв. Върба, кв. 121, Гарата и Автогарата, с. Борнарево, с. Николаево. Към 10:30ч. е възобновена работата на помпената станция и се изчаква да се възстанови нивото на резервоара, за да бъде възобновено водоподаването. Има авария на довеждащия водопровод от Друган, екипите пътуват към мястото. По информация на РСПБЗН - Радомир, до момента са получени 6 сигнала за паднали дървета, всички са отстранени и обработени. Няма сигнали за бедстващи хора.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook