Кръстосват свиня със стоножка и змия с таралеж

01/04/2024 09:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Стотици мъже, жени и деца участват в надпреварата по надлъгване под мотото "Колкото хора - толкова умове".

От 2005 година на 1 април ежегодно се провежда общински фестивал "Скрътска академия", посветен на деня на хумора и шегата. Най-веселият празник се провежда в петричкото село Скрът, което е известно с прозвището "скрътските учени". Организира се традиционно от местното читалище, носещо името на антифашиска Антон Попов.

"Колкото хора - толкова и умове" е в 18.00 часа днес в Скрът. Очакват се много гости от региона и от съседна Гърция. Входът за всички е свободен. В надлъгването ще участват и мъдреците от прочутата „Скрътска академия”. Те отдавна са готови със сценария и знаят как да накарат публиката да плаче от смях.

Участниците са подготвили нови сценки, скечове, за да блеснат в надпреварата и да се класират на първите места. На сцената ще се пресъздадат по весел начин народни обичаи. Няма да мине без хумористични сценки, политическа сатира и народни песни. Най-добрите ще получат специални статуетки, за всички ще има грамоти.

"Да станеш член на Скрътската академия съвсем не е лесно. Нужни са ум като бръснач и огромно чувство за хумор. Чак тогава ще можеш да седнеш под вековния явор наред с баш "академиците", които отдавна са измислили как да си набавят бодлива тел, с която да ограждат къщите и имотите си. "Просто е необходимо да се кръстосат змия и таралеж", обясняват умните глави. Започне ли да линее прасето, питайте академията - "Поставете огледало пред животинката. Така ще помисли, че има конкуренция и ще бърза да изяде повече", съветват от Скрът. Искате ли да имате месо за 10 години напред само от една свиня, то я кръстосайте със стоножка и новороденото прасе ще има сто бута. "Академиците" са направили и друго откритие: Земята най-бързо се върти, когато излезете от кръчмата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook