КС решава за Кирил Петков

16/08/2021 17:17 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Конституционният съд ще се произнесе по жалба на ГЕРБ относно гражданството на министър Кирил Петков. Искането е внесено от представители на партията. Настояват незабавно да бъде отстранен от поста заради канадското гражданство.

"Той незабавно трябва да бъде отстранен от поста си. Именно, защото е ясно, че неговите актове както досега, така и от тук нататък могат да бъдат обявени за нищожни и това ще доведе до щети за държавата. Кой ще носи отговорност", пита Даниел Митов.

Икономическият министър коментира атака срещу него заради добре свършената работа.

„Когато ме поканиха през април – първото, което направих, е да направя отказ с волеизявление, което е нотариално заверено с документацията към Канада и платената такса. Ако трябва да говорим за на ГЕРБ най-голямата мечта – представете си да върнем старите управители на ББР и да продължат да раздават по 150 милиона лева.  Ако това им е голямата мечта да ударят под кръста с някакви такива действия… другата им голяма мечта е да не бъда министър – за съжаление трябва да им кажа, че този документ ще дойде съвсем скоро”, заяви пред бтв Кирил Петков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook