Кучешкият скандал в Благоевград се задълбочава

18/07/2023 13:57 0 Коментирай

Вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил специализирана проверка за упоените кучета в Благоевград, превозвани от служители в общинския "Инспекторат". Служители от "Вътрешна сигурност" са се задействали след публикации в медиите и протестно изявление на кмета Илко Стоянов за превишени права от страна на благоевградски полицаи, които спряха охранителите около митницата в града на 12 юли. От Областната дирекция на МВР информираха веднага, че униформените са работили по сигнал за жестоко отношение към бездомни животни и разселването им района на община Дупница.

Последва коментар на градоначалника, че кучетата са били водени на преглед при ветеринарен специалист. Взети били от приюта в Благоевград. Стоянов се разгневи, че полицейският директор Георги Кандев е разпоредил "ченгесарска акция", която е имала за цел да урони престижа му пред благоевградчани. Разказа публично и за връзка на Кандев с осъден за изнудване.

Междувременно тече и подписка за незабавно уволнение на служителите от "Инспекторат", участвали в упояване на кучета. Подписали са се 1500 души. Адресирана е до вътрешния министър и до президента Румен Радев.

"Настояваме Илко Стоянов, кмет на община Благоевград, и арестуваните по престъпната схема Елена Миразчийска и Димо Киров, ръководител на отдел в инспектората, да бъдат незабавно отстранени от длъжност и да понесат отговорност за престъпните деяния, извършени от тях. Настояваме и за представяне на прозрачни отчети за дейността на общината относно политиката й за справяне с проблема с бездомните кучета, кастрационната програма и работата на общинския приют по време на мандата на Илко Стоянов. Наглостта на Стоянов стигна до там да заплаши, че ще издаде противозаконна наредба, съдържаща забрана за хранене на бездомни животни с предвидена глоба за "нарушителите" на наредбата на територията на община Благоевград, и публично се подигра с всички доброволци и НПО в страната", пишат в петицията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook