Кучета спасиха от обир бивш кмет

03/01/2020 19:05 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Осиновените от приют кучета прогониха крадци от луксозната къща на бившия дупнишки кмет д-р Панчо Панайотов.

Останало само яке на един от неуспелите обирджии, което се закачило на оградата.

"Истински предани бойци", нарече ги Панайотов и публикува снимки на любимците Захаринчо и Джентълмена. За отплата те получили по една хубава пържола от именития демократ.

Опитът за обир в дома на бившия общинар станал преди три дни. Часове преди настъпване на Нова година Панайотов излязъл с колата на работа, разказа пред приятели ексградоначалника.

"В 6.30 ч. се качвам в колата и тръгвам. Няколко минути по-късно, къщата е атакувана от крадци. В къщата има гости, които спят. Крадците са най-малко двама. Изчакали са да напусна и предполагайки, че в къщата няма никой - атакуват. Влизат през тъмната част от имота - едната страна на къщата и входната градинска врата са осветени. Приближават се тихо, крадешком, към вратата на къщата. Но там ги очаква изненада. Двете кучета, сутрин ме посрещат на вратата и там остават. Първо реагира Захаринчо -по-малкото, с ожесточен лай ги атакува. След 2-3 секунди се включва и големия – Джентълмена, той е по-бавен", съобщи Панайотов.

Гостите в дома му се събудили и станали очевидци на боя между кучетата и двама мъже. Чули ожесточено ръмжане, удари, псувни, меле. След малко на помощ дошло и куче от улицата, което е приятел с осиновените пазачи.

"Моите кучета не го гонят, вероятно му влизат в положение, те самите са имали труден живот по приюти, преди да ги взема. То е било наблизо и чувайки ожесточения лай, гонка, веднага се включило. Тази епична битка между три кучета и двама крадци приключва след 5 минути. Крадците бягат единия на запад, другия на изток. Когато по-късно отидохме и със полицията, от крадците нямаше и следа. Кучетата неспокойни, възбудени с напърчени опашки и самочувствие на победители. На другия ден, от външната страна на оградата видях едно яке", информира Панчо Панайотов във Фейсбук.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook