Кучкова пълни три басейна с минерална вода

24/03/2024 11:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Мис Плеймет през 2014 година се възползва от минералната вода в Кресненско. Ще прави три басейна.

Елена Кучкова, която преди 2 години изуми обществеността в Кресна с намерението си да прави там животновъдна ферма и дори получи картбланш от общинарите в Кресна, май се е отказала от идеята да отглежда овце и крави и се насочва към по-приятно поприще. Вместо разрешително за строеж на обори Кучкова задейства процедура за одобряване строежа на 3 басейна в местността "Езерото" до Градешките минарални бани, които възнамерява да пълни с минерална вода.

Миската и бащата на детето й имат малко хотелче в района на баните и видимо са решили да ориентират целия терен от 13 771 квадратни метра към съоръжения за отдих и релакс на база безценното богатство на района – лечебните минерални води. Кучкова вече обяви пред Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” какви са нуждите й – достъп до Сондаж №1 на находище на минерална вода „Градешка баня“, за да пълни с нея басейните, всеки от които ще е с обем до 100 кубика. Вода ще е нужна и за джакузи с два душа към него.

Кучкова е пресметнала, че й трябва средноденонощен дебит до 1 литра в секунда за за 365 дни, което прави годишно водно количество до 31 536 кубика минерална вода, която ще се ползва в категория „Спорт, отдих, за битови и хигиенни нужди“.

За целта инвеститорката се е нагърбила да изгради сама водопровод до сондажа, който ще е дълъг 1160 метра и ще трябва да бъде прокопан през десетина парцела – общинска частна и общинска публична собственост. Освен че ще трябва да вземе разрешение от общината водопроводът й да мине през общински земи, инвеститорката трябва да направи полиетиленов резервоар за водите след почистването на басейните и утайките от филтрите,и да представи договор с ВиК оператор, който ще изпразва резервоара.

Басейнова дирекция - Благоевград е първата институция, одобрила намерението на миската, защото експлоатационните ресурси на находището са 6,93 л/сек и има достатъчно излишък.

Връзката на Елена Кучкова с Кресна е приятелят й, който е от този край, но тя упорито продължава да крие самоличността му, пише struma.bg. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook