Кушлев с разкрития за Братя Галеви

01/05/2023 12:49 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Бивш антикорупционен разкри любопитни факти за дупнишките братя Галеви - Ангел Христов и Пламен Галев. Разказа и за Митьо Очите.

Стоян Кушлев отчете колко пари е вкарал в хазната по време на управлението си в КОНПИ. "Наложихме запори за повече от един милиард лева. Отнетото имущество е за няколко стотици милиона. Прокуратурата ни сезираше, веднага започвахме разследване. Ако лицето не може да докаже доходи, налагаме запор и след това започваме дело за отнемане на имущество", изтъкна Кушлев в национален ефир. Той призна, че извън дома си ходи въоръжен. "Много съм смутен от това, което се случи с Димитър Желязков - Митьо Очите, защото той беше главният наркоразпространител в Югоизточна България и за всичко това той получи само 4 години присъда. Очите си е купил "Мазерати", открил и обществена пералня, купил и много лозя и недвижими имоти. Лозе от 10 декара пък било заменено за мобилен телефон. Разбрал, че майката на Очите пък му правела магия при ходжа в Ямболско - забождали игли в кукла, която приличала на професора. Имал много закани. Господ ме пази, жив съм, каза Стоян Кушлев.

За дупнишките братя Галеви изтъкна, че са интелигентни хора. Доброволно давали ключовете на хората от екипа на Антикорупционната комисия. Да вали оръжие му се наложило преди години в Перник, отивайки да пазарува. Трима с бухалки тръгнали към него. Казали му, че е разплакал майките на много "наши момчета". Тогава Кушлев извадил оръжието си и им отговорил: Сега ще заплачат вашите майки. Хвърлили бухалките и избягали. За инцидента Кушлев не уведомил никого.

Припомняме, че одържаниха имущество за 2 500 000 лева на известните бивши барети от Дупница. Съдът в Кюстендил отне сгради и имущество в село Ресилово, собственост на дупничаните и семействата им. Магистратите отхвърлиха обаче точенето на суми от банкови сметки, тъй като голяма част от тях не са били налични към момента на завеждане на делото. Отхвърлено бе и искането за отнемане на оръжията, собственост на Пламен Галев и Ангел Христов, които от години се укриват от правосъдието. Христов и Галев, които ужким се издирват от години, са осъдени за тежки умишлени престъпления – първият като ръководител, а вторият като участник в организирана престъпна група, която е била въоръжена и е била създадена с цел да върши престъпления – рекет.

Напиши коментар

Коментари

  1. Asen v. -
    Мене ме назначиха у благоев да им покривам синтетиката а сега с жена ми тони играеме зумба по цял ден и сме нещастни.А и с фалшивата дипломата по психология ме гаврат и обиждат само
  2. Иван -
    Боклуци!!!

Социално

новини благоевград facebook