Кюстендилец и варненец подписаха с "Пирин" - Благоевград

12/06/2022 13:25 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

ФК Пирин привлече двама футболисти. Новите попълнения представиха президентът на клуба в Благоевград Станислав Манолев и техническият директор Светослав Дяков.

Полузащитникът Емил Янчев и крилото Андрей Йорданов вече са част от “орлетата”. Двамата записаха неофициален дебют, след като играха по едно полувреме във вчерашната контрола със "Септември"-София, съобщиха от клубния пресцентър.

Андрей Йорданов е роден на 6 септември 2001 година в Кюстендил. Юноша е на ЦСКА, а през миналия сезон игра в тима на Царско село. Андрей е племенник на бившия играч на Пирин, ЦСКА, Марек, Вихрен и Берое - Евгени Йорданов.

„Андрей е младо и талантливо момче. Запознат съм отлично с неговите качества. Доста добре играе един на един и има скорост. Надявам се да се адаптира добре в отбора. Пожелавам му успех. С неговото привличане и с това на Янчев ние с Дяков подхващаме една линия в трансферната ни политика, свързана с привличането и даването на шанс на млади български футболисти. Мисля, че това е пътят“, заяви президентът Станислав Манолев.

Емил Янчев е роден на 8 февруари 1999 година във Варна. Юноша е на Черно море, където в продължение на четири години е част и от първия отбор. Миналото лято преминава в Локомотив (Пловдив), който е последният му отбор. „Искам да благодаря на ръководството, че ме потърси. Много се радвам, че съм част от този велик клуб с традиции. Ще дам всичко от себе си този отбор да бъде фактор в българското първенство. Чувствам се много добре. Обстановката в съблекалнята е отлична. Ще се борим за възможно най-високо класиране през следващия сезон“, заяви Емил Янчев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook