Кюстендилският кмет търси помощ от държавата

04/11/2021 16:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кюстендилският градоначалник Петър Паунов се вслуша в народната воля. Той обяви днес, че няма да се увеличават местните данъци и такси в града и населените места. Паунов се съобрази с гласа на жителите, даден на референдума миналата седмица.

"Инициативата беше наша, защото наши съграждани искаха да бъдат коригирани налозите, такива постъпиха и от общински съветници. Ние винаги сме искали мнението на нашите съграждани. Очевидно оценката е добра, чисто е, подредено е, нямаме основание да сме недоволни. Ние ще полагаме всички усилия. Своят анализ ние ще го направим и нашата работа ще се стремим, в рамките на възможното, да бъде максимално ефективна", коментира на пресконференция Петър паунов.

Паунов с тревога сподели, че ако държавата не подпомогне общините, ще последват масови фалити. Финансова подкрепа трябва да има и в социалната сфера и бизнеса.

Преди дни той прати писмо до МС, но отговор още няма.Петър Паунов се притеснява, че доставчиците ще започнат да спират, газ, ток и други услуги.

"Сметките за газ през месец септември иналата година бяха 65 лева, сега са 149,28 лева на кубичен метър, подчерта Паунов.

"11 000 лева авансово трябва да плати Дом за хора със специални потребности „Ильо войвода“. Миналата година авансовото плащане е било 2000 лева", каза градоначалникът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook