Лекари недоволни от конкурс за болничен шеф

27/10/2022 18:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Медици са недоволни от конкурс за болничен директор.

Те заявиха претенциите си чрез отворено писмо на сесия на общинските съветници в Разлог днес.

"До участие в конкурса е допуснат кандидат, който не е от Разлог и не е запознат с начина на работа на МБАЛ- Разлог”, посочват лекарите. По време на заседанието присъства д-р Божикова.

Кандидати да оглавят разложката болница са досегашният директор Божидар Велев, Иван Найденов и Янко Кочев, които са доказани мениджъри. 

“Няма общински съветник, на когото темата за болницата да му е безразлична. Всички тези опасения сме ги имаме предвид когато съответно общинска администрация е предлагала състав на комисията и общинските съветници са гласували нейния състав. Смея да твърдя, че комисията е утвърдена от Общински съвет е достатъчно еродирала и може да вземе правилното решение. Комисията е избрана напълно законосъобразно и към момента са минали два етапа от конкурса. Комисията следва да направи класиране и съответно общинският съвет може да не избере класираният да не избере първият. Вярвам напълно в експертното мнение на комисията, след одобрението на общински съвет. Във всеки един момент, ние видим, че болницата не се управлява по начин, по който да удовлетворява общественото Общинският съвет може да прекрати договорът на избраният”, заяви кметът на Разлог Венцислав Гърменов.

Вниманието на всички бе насочено към кандидата за директор Янко Кочев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook