Лекари плашат с колективна оставка

07/10/2022 15:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лекари заплашиха с напускане заради директорски конкурс.

Медиците излязоха с позиция пред медиите. Изказват своето недоверие към избрана от общинарите в Разлог комисия за за утвърждаване на нов управител, което да поеме лечебното заведение след Божидар Велев.

"За председател на комисията е определен млад лекар, който няма специалност, професионален и управленски опит. В състава на комисията няма член, който да познава организацията и дейността на лечебното заведение, както и проблемите в здравеопазването, касаещи дейността на общинска болница, за да може да оцени качествата на бъдещия управител. Като „експерт“, в състава на комисията е назначен лекар, който не е работил повече от 20 години в лечебно заведение за болнична помощ", сочат медиците в Разлог.

Изказват и несъгласие с допускането до конкурса за избор на управител на МБАЛ-Разлог ЕООД на един от кандидатите. В публичното пространство има достатъчно информация за неговия управленски опит. Управляваните от него лечебни заведения са оставени в тежко финансово и организационно състояние, включително и закриване на болница.

"Няма да позволим огромния труд и безсънните нощи, които години наред сме отдали на МБАЛ-Разлог ЕООД да бъдат пропилени с лека ръка. В случай, че не се вземе предвид позицията ни, сме в готовност за колективно напускане. Всичко това би довело МБАЛ-Разлог да загуби стратегическата си позиция на лечебно заведение обслужващо населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и множеството туристи в района. Ако това се случи, отговорността ще бъде на принципала", пише още в протестната декларация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook