Лекарка отказа да прегледа шофьор с температура и напусна

20/03/2020 13:49 1 Коментирай

Лекарка отказа да прегледа тираджия с температура. Тя е напуснала от Спешния център в Благоевград. По време на дежурство се оказало, че екип трябва да отиде до близка бензиностанция. Там бил спрял камион, идващ от чужбина, а екипът на ЦСМП трябвало да прегледа шофьора за симптоми на коронавируса. Въпреки че имало достатъчно защитни костюми, маски, очила, тя отказала да се облече и да отиде. Наложило се друг неин колега да се качи в линейката. Заради това директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов е разговарял с лекарката и тя си подала молба за напускане поради пенсиониране. Сестра й, която също работи в ЦСМП също е подала молба за напускане.

"Възмутен съм, че при наличие на всички предпазни средства, колега може да откаже да си изпълнява служебните задължения. Веднага подписах освобождаването й, защото тя и без това беше в пенсионна възраст. Със сестра й ще разговарям допълнително и на нея още не съм подписал молбата. Недопустимо е подобно поведение на медик, положил Хипократова клетва. В тази кризисна ситуация няма място за капризи. Има правила за разпределение на екипите и всеки е длъжен да ги спазва", коментира пред 24 часа д-р Красимир Михайлов. Медицинският шеф е категоричен е, че лекарите са снабдени с всички предпазни средства и в такъв случай не може да се говори за страх, а само за изпълняване на служебните задължения.

Напиши коментар

Коментари

  1. росна китка -
    Вижте в забелязано в Благоевград изтритата и после възстановена публикация за пародията на маски , с които гонят коронавируса и които са раздадени от спешния център в Благоевград. А предпазните ръкавици - и те да станат за многократна употреба. Красо дъвката да не лъже. Права е докторката. Дано има смелостта да разкаже за безредието в спешното,че нас ни е страх от уволнение , както Красо дъвката заплашва.

Социално

новини благоевград facebook