Лекуват страха и гнева от пандемията на деца и родители в Благоевград

14/06/2021 16:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевград се включва в кампанията "Синьо лято", иницирана от омбудсмана Диана Ковачева. Провежда се с цел подкрепа на детското психично здраве и премахване на стреса от пандемията.

Целта е да се обхванат децата и техните родители, преживели емоционален срив и последиците от изолацията, причинена от COVID кризата.

Записването за участие в кампанията е при обществения посредник в Благоевград Валентин Василев и на телефон в Общината: 073 867 750.

Тя стартира от дне в Благоевград и в още 11 областни центрове.

При проучване децата са споделили, че сравнено с периода преди COVID-19 изпитват 2 пъти повече страх и тревога, 5 пъти повече скука, 3 пъти повече гняв, 5 пъти повече раздразнение, 4 пъти повече носталгия и тъга, 4 пъти повече самота, 3 пъти повече разочарования, 2 пъти повече безпомощност и безполезност.

Кампанията на омбудсмана е провокирана от сигнали на родители, родителски организации и детски психолози, които алармират за тревожни симптоми у подрастващите в следствие на локдауна. По тази причина от днес до 18 юни, психолози и експерти ще консултират безплатно родители и деца. Омбудсманът Ковачева открива и горяща телефонна линия за записване 0896 760 007

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook