Левицата се цепи преди вота

22/09/2024 11:31 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Започна разцепление в редиците на "БСП-Обединена левица". Диалогът е нарушен преди вота на 27 октомври. Леви партиии сочат, че начело на листите са били поставени хора, зависими от Делян Пеевски.

"Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме“, заявиха публично Симеон Славчев и членовете на НИС на ПП МИР.

"Проведохме заседание на НИС на партия МИР, на което взехме решение партия МИР да излезе от коалицията “БСП-Обединена левица”. Причините са следните: 1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията. 2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски. 3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е длъжна да излезе от коалицията веднага след като установихме зависимостите", написа в социалните мрежи Симеон Славчев.

 

"В тази връзка са предприети действия за излизане от коалицията и изтеглянето на всички наши предложения от листите“, се казва в решението на партия МИР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook