Лежал в затвора управник напъва пак за власт

22/09/2023 12:45 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Осъждан управник се впуска отново в кметската надпревара. Намери пристан в преименуваната няколко пъти партия на енергийния бос Христо Ковачки. Костадин Катин е издигнат от "Бъдеще за родината". През годините формацията на Ковачки носеше имената "Лидер" и БДЦ.

Костадин Катин се яви на изборите за кмет на Кочериново през 2019 година от партия "Воля" на Веселин Марешки. Тогава беше прясно излязъл от затвора. Не успя обаче пред настоящия кмет Иван Минков. Пред медиите тогава заяви, че не се срамува от миналото си.

Припомняме, че Костадин Катин бе отстранен от кметуване през 2011 година. След това бе осъден за длъжностни престъпления. Той влезе в затворническото общежитие в Самораново за неправомерно изразходвани общински пари. С тях обзавел жилището си. Катин бе признат за виновен и за съставяне на документ с невярно съдържание, от което получил финансова изгода. Имаше и дело за отсечени неправомерно тополи. Костадин Катин изтърпя общо наказание от близо 4 години.

Напиши коментар

Коментари

  1. opg -
    В дупница се дават наркотици на малки деца а тия Йоцов,Савов варадинов и дргуите корумпирани полицаи прават св*ки на дилърите

Социално

новини благоевград facebook