Лидер на ГЕРБ осветлява харчовете на кмета Атанас Стоянов

22/05/2020 16:15 2 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

От хазната в Сандански са похарчени повече от 111 000 лева за борба с коронавируса, стана ясно след питане на местния актив на ГЕРБ.

Сметката за харчовете от екипа на кмета Атанас Стоянов бе поискана от лидера на партийнта централа в града Стоян Стоев.

"Прави впечатление, че повече от 24 000 лева са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение. Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите", недоволен е Стоев.

"Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали Общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев.

Поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза. Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев.

Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ – Сандански са запазили мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата. „Конкретен пример е начинът, по който бе отменена синята зона – това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка. В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.

От изнесената от кмета Атанас Стоянов информация стана ясно, че докато България се бореше с коронавируса, Община Сандански е похарчила над 32 000 лева за поддръжка и озеленяване на паркове и градинки.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. .!. -
    Мравчо требва да избива парите дето ги раздадоха.
  2. гн. никой -
    А вие като дадохте 2 милиона за спортна зала къде са седящите места, смешници. Как зала за 700 000 струва 2 000 000 ?????? Скоро ще се махнете от България, Бълхи.

Социално

новини благоевград facebook