Лидерът на ДСБ - Благоевград задържан незаконно

21/09/2020 17:20 2 Коментирай

Лидерът на ДСБ и общински съветник в Благоевград Калоян Ханджийски е бил задържан неправомерно на протеста в столицата.

Това обявиха магистратите по заведеното дело. "Окончателно спечелих делото за задържането ми. Благодаря на адвокат Румяна Тренева", заяви Ханджийски.

Припомняме, благоевградчанинът бе арестуван в София по време на големия протест срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Денонощие по-късно бе освободен. 

Отменен е изцяло съставения тогава акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Пълен фарс на делото. В съда жандармеристът, който ме задържа, се опита да излъже, че съм го ритал и псувал. Той е от кюстендил. По време на разпита се обърка, но накрая призна, че е бил на петата редица сред протестиращите, а аз и останалите 8 души, натикани в камионетката, бехме най-близо до щитовете на униформените", коментира Калоян Ханджийски.

Нарушено бе правото ми на свободен протест срещу властта. Пълен полицейски произвол. Тогава ме удариха с умрук. Счупиха ми очилата и се прибрах в Благоевград без едната маратонка", припомни Калоян Ханджийски.

Той е категоричен, че няма да се откаже да иска оставката на премиера Бойко Борисов и на Гешев. Ако репресията спрамо него продължи, ще заведе насрещно дело.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. номер 1 -
    Кана голем си добър и умен!!
  2. О -
    Ееех Калоянчо не ти дойде акъла.Лъжат те че ще те направят депутат и ти вярваш и правиш глупости.Седни ни на гъза и по кротко я давай депутат няма да станеш спокойно

Социално

новини благоевград facebook