Лидерът на ГЕРБ обяви кои партии ще останат в изолация след изборите

04/02/2023 14:02 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов декларира, че няма влиза в коалиция с БСП и ДПС за предстоящия вот.

"Същата декларация да направят Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов. Предлагам им предизборно споразумение по важите теми между партиите в бъдещия парламент, за да може да се състави правителство, което да не зависи от това коя политическа сила държи мандата за управление. Безотговорно е отсега да се мисли за още едни избори през есента заедно с местните. Гледах мостовете, тунелите, които стоят, беше ми тъжно. Две години застой, това са фактите, които ни донесе "Промяната“, коментира Борисов на сбирка с актива, проведена в Петрич.

Той предупреди, че се задава президентска република. ГЕРБ има много ясна политика. Ние досега сме били в коалиция два пъти – с „Демократична България“ и с „Патриотичния фронт“, защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре дори да се разговаря с БСП, заяви Борисов.

Партията му няма да реагира добре да се водят преговори за коалиционно управление с БСП и ДПС. Борисов добави, че след предсрочните парламентарни избори, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще останат в изолация.

"Фактът, че те се обединяват (ПП и ДБ), означава, че ние сме първи. Подобни, съшити с бели, коалиции са нетрайни - ПП е крайно лява партия, по-лява от БСП, не знам какво им е дясното на "Да, България“? С кои очи Христо Иванов гледа Асен Василев, който искаше да отвори бюджета и да ни задължи с милиарди? И благодарение на мен, Карадайъ и на Стефан Янев това не се случи. Утре, като тръгнат да правят бюджет, как ще го направят? Асен Василев не влезе в зала при гласуването за Ф-16. Ние, ДПС и Възхода, заедно с Христо Иванов, приехме всичките тези решение. Кое им е общото", попита Бойко Борисов.

Това ли им е реформата - да махнем Гешев и да сложим Рашков. Да смениш Гешев с Рашков, сипейки си розови кристали, пиейки шампанско и поръчвайки си заря, да арестуват невинни хора“. Аз съм категорично ясен - това е много лошо сигнал, който дават като политици, прехвърляйки всичко върху местните избори. Всички искат да работят с нас сега, защото видяха - две години разруха ни докара "Промяната“, подчерта Борисов пред съпартийците си.

Той не пропусна да постави добра оценка на последното служебно правителство. "Гълъб Донев е умерен, прагматичен, дисциплиниран, който си върши работата. Такъв е бил години наред при нас“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook