Ловци отчетоха добър отстрел на хищници

12/06/2024 16:16 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Поредно Ловно сдружение в Югозапада отчете добър отстрел на хищници. При план от 120 диви прасета, имат 87 слуки. Отстреляли са 7 вълка, 67 лисици и 38 чакала.

ЛРС "Голак"” в село Струмяни беше едно от последните в Югозапада, които проведоха годишното си отчетно събрание. Представителите на петте ловни дружинки с 12  обособени ловни групи, определиха сезона като изключително добър.

В доклада си заместник-председателят на ловците и риболовците в Струмяни д-р Радослав Андонов, засегна и поддържането на разнообразна и богата хранителна среда. "Проблематично през годините се оказва опазването на дивечовите ниви от щети, нанесени от стадата селскостопански животни", посочи той.

Въпреки всичко резултатът е добри дивечови запаси и добър отстрел. Най-добри резултати постигнаха дружинките в селата Гореме и Крушица. Най-точни са хищничарите от дружинката в село Илинденци.

Единодушно бяха приети отчетите на УС и на КС. Сдружението в Струмяни е с много добри финансови параметри, които позволяват разгърната програма в много посоки на ловностопанската дейност през новия сезон. За делегат на общото събрание на Националната организация беше избран председателят Румен Георгиев с евентуална резерва д-р Андонов, обобщи slrb.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook